VVV-Punt De Meinweg/
Nationaal Park de Meinweg

Het uiterst duurzame gebouw is het beginpunt van vele activiteiten, wandel- en fietspaden, menroutes of de start van uw excursie over het Nationaal Park De Meinweg. De Meinweg is een uniek terrassen landschap met heide- en grasvelden, beken, poelen en uitgestrekte bossen over ruim 1.600 hectare verspreid. Informatie over de vele mogelijkheden en routes vindt u in het bezoekerscentrum bij de informatiebalie van het VVV- agentschap of op de subpagina's hierboven.
Gedurende het gehele jaar worden er leuke, leerzame en interessante activiteiten georganiseerd door Staatsbosbeheer. Wilt u een overzicht en/of meedoen aan een activiteit, ga dan naar de activiteiten pagina van Staatsbosbeheer.

Verder vindt u bij Brasserie de Boshut een uitgebreid speelbos met verschillende onderdelen waaronder een waterspeelplaats, diverse speeltoestellen en een klimbos. Een ideale speelplaats voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Er zijn in Nationaal Park De Meinweg verschillende mogelijkheden om onder begeleiding van een Meinweggids een tocht te maken. Zo worden er wekelijks een aantal excursies gegeven of is het mogelijk met een eigen groep een Meinweggids te reserveren.
Voor scholen worden er programma's aangeboden. Voor mensen met een beperking zijn er begeleide natuuractiviteiten op maat.

Meer informatie over excursies of een begeleide wandeling kan worden aangevraagd bij Staatsbosbeheer via tel. 0475-528500 tijdens kantooruren.

Het Roerdal, Nationaal Park De Meinweg, de bossen, het overweldigende groen, u kunt er eigenlijk niet omheen. Maar ook op andere terreinen is er veel te beleven. Om ervoor te zorgen dat u door de bomen het bos kunt zien, hebben wij boven aan deze pagina een selectie gemaakt van plekken in de omgeving die zeker de moeite waard zijn. Plaatsen waar u natuur of cultuur kunt ontdekken, of waar u gewoon heerlijk kunt ontspannen of winkelen.