Fietsen

In Nationaal Park De Meinweg kunt u er heerlijk met de fiets op uit gaan. Met uitzondering van enkele paden in het adderleefgebied is het hele gebied toegankelijk voor fietsers. Het glooiende terrassenlandschap maakt het echter niet altijd even gemakkelijk. Er is een fietspad vanuit Roermond door de bossen naar het Melickerven of naar het Bezoekerscentrum De Meinweg via ‘Kloosterweg-Heidebaan’ te Roermond. Richtingen staan aangegeven met kleine bordjes.  

Fietsen zijn te huur bij Boshotel Vlodrop en/of Kasteel Daelenbroeck.  U kunt hier gratis uw auto plaatsen.

U kunt eenvoudig uw fiets reserveren via de receptiebalie, telefonisch via 0475 - 53 49 59 of per email via info@daelenbroeck.nl of via info@boshotel.nl

Fiets-knooppuntensysteem:

Het knooppuntensysteem is een landelijk netwerk van fietspaden dat deze paden aan elkaar verbindt, zodat het mogelijk is zelf uw eigen fietsroute te bepalen. Een fietsknooppuntennetwerk is heel eenvoudig: U fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart.

De fietsroute in De Meinweg is hierin opgenomen. Tevens sluit het Nederlandse netwerk aan op het Duitse en Belgische netwerk, zodat u een kijkje kunt nemen aan de andere kant van de grens. De fiets-knooppuntenkaart is te verkrijgen bij de Bezoekerscentrum De Meinweg / Brasserie De Boshut.

Knooppunt 78 is gelegen bij bezoekerscentrum De Meinweg / Brasserie De Boshut.

Tevens heeft Staatsbosbeheer een fietsroute uitgezet door Nationaalpark De Meinweg en het Roerdal. Deze route geeft een goed beeld van de diversiteit van het gebied. De route is te verkrijgen bij Bezoekerscentrum De Meinweg / Brasserie De Boshut.

Fietsroute De Meinweg

Niet bewegwijzerd: 36 km (in te korten tot 23 km )
Start route: Bezoekerscentrum/ Brasserie De Boshut, Meinweg 2, Herkenbosch

Staatsbosbeheer heeft een fietsroute uitgezet door Nationaal Park De Meinweg en het Roerdal. Deze route geeft een goed beeld van de diversiteit van het gebied. De route is hier te dowloaden en tevens verkrijgbaar in Bezoekerscentrum de Meinweg.

Natuurlijk bent u in Brasserie de Boshut ook van harte welkom als u in de buurt bent voor een van de volgende fietsroutes. Kom een keer aan als u langs fiets knooppunt 78 komt.

Overige fietsroutes in de omgeving: