Ruiteren & Mennen

In en om Nationaal Park De Meinweg bevinden zich verschillende ruiter en menroutes. Ruim 150 kilometer aan ruiter- en menpaden allemaal 2-zijdig bewegwijzerd met knooppunten en in kaart gebracht in een handige routekaart.
Uniek hierbij is dat de routes geen grenzen kennen; Over de grens naar Duitsland (Let op: in Duitsland heeft u een Reitkennzeichen nodig, verkrijgbaar bij de betreffende gemeente) of door rijden naar een andere gemeente zoals Echt- Susteren of Roermond.

De grens over is eigenlijk niet nodig. Alleen al het Nationaal Park De Meinweg biedt veel mogelijkheden. De uitgestrekte paden door heide en bosgebied worden afgewisseld met vennen en beken. Het hoogte verschil in het 1.600 hectare tellende Nationaalpark, geeft een extra uitdaging om hier met uw paard naartoe te komen. Plaats uw auto met trailer op de parkeerplaats en u betreedt direct het prachtige natuurpark.

Bij Brasserie De Boshut/ Bezoekerscentrum De Meinweg kunt u uw paard voor het terras stallen waarna u plaatsneemt in de brasserie. Natuurlijk zorgen wij voor water. 

Een routekaart met alle routes is te verkrijgen bij Bezoekerscentrum De Meinweg of hier te downloaden.

Overnachten met uw Paard?

Als u wilt overnachten met uw paard, maar ook voor u zelf een uitstekende verblijfsplaats wenst, bevelen wij graag Kasteel Daelenbroeck aan. U kunt uw paard stallen in een luxe paardenbox en zelf genieten van de faciliteiten die dit hotel te bieden heeft. Er is zelfs een speciaal Ruiterarrangement.