Wandelen

Door het uitgestrekte landschap van Nationaal Park de Meinweg zijn vele wandelroutes aangelegd. Wij helpen u graag een stukje ‘op pad’ door hieronder een overzicht te geven van de verschillende wandelroutes. De volgende wandelroutes starten direct of op korte afstand vanaf Bezoekerscentrum De Meinweg/ Brasserie De Boshut.  Meer informatie vindt u bij de informatiebalie van het Bezoekerscentrum de Meinweg / Brasserie De Boshut.

Louis Douven pad

  • Paarse paaltjesroute: 2 km
  • Ook te wandelen volgens het Roerdalen Wandknooppuntennetwerk, knooppunten
    62 - 39 - 60 - 64
  • Start route: Bezoekerscentrum De Meinweg/ De Boshut

Dit natuurpad loopt vanaf Brasserie De Boshut/ Bezoekerscentrum de Meinweg naar de parkeerplaats bij de spoorwegovergang. De route is in beide richtingen te lopen. 

Zandbergenpad

  • Halve boomstammen: 3 km
  • Ook te wandelen volgens het Roerdalen Wandelknooppuntennetwerk, knooppunten
    62 - 39 - 60 - 64
  • Start route: Bezoekerscentrum De Meinweg/ De Boshut

Deze route is uitstekend te combineren met het Louis Douven pad. De route loopt vanaf de Boshut naar de parkeerplaats bij de spoorwegovergang, maar dan door het bos. Als u het Louis Douven pad en de Zandbergenpadroute achter elkaar loopt, (knooppunten 62 - 39 - 60 - 64 - 63 - 62) wordt de route 5 km. In deze route zijn allerlei elementen voor kinderen ingebouwd. Zo is er een klimheuvel en een knus zithoekje en niet te vergeten de Bomenkunstsculpturen. 20 prachtige scupturen, gemaakt uit hout, deze langs de weg zijn geplaatst. Goed opletten op de routemarkering van dikke boomstammen: De richting van de route is een pijl die aan de bovenkant van de stam uit het hout is gezaagd.

Overige wandelroutes:

In de omgeving van het Bezoekerscentrum De Meinweg zijn nog veel meer routes gelegen, maar niet direct vanaf Bezoekerscentrum De Meinweg te starten.
Prachtige routes die zeer zeker de moeite waard zijn. 

Water wandel weg routes:

Download hieronder de kaarten van de Water Wandel weg routes