Wijlre specials
Brasserie De Boshut
Discount slider image

Wijlre specials

Vers uit de Brand Bierbrouwerij zal er elke drie maanden een nieuw meesterwerk van de Brand brouwmeesters verschijnen, genaamd Wijlre Specials. Van elk bier zal een gelimiteerde hoeveelheid gebrouwen worden, uiteraard proeft u deze gelimiteerde biertjes in onze Brasserie! Via onze socials maken wij bekend wanneer het eerste biertje beschikbaar zal zijn.

Het Roerdal

Het Roerdal is een lager liggend gebied dat gedomineerd wordt door de rivier de Roer. Het gebied wordt gevormd door een fraai glooiend landschap met akkers, weilanden, kleine bossen en houtwallen. Deze streek is een deel van het Waardevol Cultuur Landschap (WCL) Midden-Limburg.

Bezoekerscentrum De Meinweg ligt in de gemeente Roerdalen. Deze gemeente bestaat uit de kernen Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, St. Odiliënberg en Vlodrop. In het buitengebied liggen nog een aantal kleine buurtschappen zoals Etsberg, Holst, Lerop, Paarlo, 't Reutje, Varsten en Waterschei. De dorpen kenmerken zich door een rijke historie, met mooie kerken en cultuurhistorisch interessante gebouwen.

Cultuurhistorie
Deze regio werd al vroeg bevolkt, met name de restanten uit de Romeinse tijd zijn op diverse locatie teruggevonden. Enkele van deze vondsten staan tentoongesteld in het Roerstreekmuseum te St. Odiliënberg. Het aan de Roer gelegen Sint Odiliënberg wordt gedomineerd door de torens uit van de uit de 11e eeuw gedateerde Basiliek. Deze Basiliek is van grote kunsthistorische waarde. Roerdalen herbergt nog enkele bijzondere gebouwen en monumenten, bijvoorbeeld Kasteel Daelenbroeck, De Gisttappermolen, een Beltkorenmolen en Kasteel Montfort. De cultuurhistorie gaat pas leven als deze wordt verteld. Hiervoor kunt u fietsen of wandelen met enthousiaste gidsen.